Friskvårds Proffsen

-Vi är proffs på friskvård

 

Fibromassage

 

Massage är en av de viktigaste metoderna för att ge personer med fibromyalgi smärtlindring. Fibromassage är framtagen speciellt för personer som lider av sjukdomen och det är även personer med fibromyalgi som har varit med och format hur  behandlingen ska se ut. Fibromassagen är även bra för personer som är stressade, behöver komma ner i varv och behöver koppla av.

Fibromassagen är en väldigt mjuk och lugn behandlingsform. Det handlar om att få igång blodcirkulationen och frigöra oxytocin vilket gör att man blir lugn i kroppen. Och till skillnad från den svenska klassiska massagen så handlar det inte om att trigga igång smärta för att få en reaktion utan tvärtom att undvika att smärta kommer för att istället lugna ner kroppen.

Behandlingen anpassas efter varje individs behov och är ett samspel mellan patienten och terapeuten. Allt för att få en så effektiv behandling som möjligt.

Antal behandlingar som behövs varierar också från person till person men rekommendationen är 10 behandlingar. För att få bästa möjliga resultat så rekommenderas att det utförs två behandlingar i veckan under ca 5 veckors tid. För att få bästa effekt rekommenderas även att man tillsammans med massagen även äter rätt kost, tränar både fysiskt och psykiskt samt så har man sett att medicinsk Qigong har gett bra resultat. Medicinsk Fibromassage innebär ett helhets koncept där man tar hänsyn till hela människan och då ingår förutom massagen även mental träning, näring och skonsam träning.

Metoden framkom ibörjan av 90-talet under ledning av massören Stefan Göthager och har sedan dess utvecklats till vad den är idag. Stefan har haft väldigt goda resultat vad gäller att få personer med fibromyalgi att må bättre och att klara av vardagen på ett lättare sätt. För att läsa mer om metoden gå gärna in på fibromassage.se