Friskvårds Proffsen

-Vi är proffs på friskvård

 

Lotorpsmetoden

Lotorpsmetoden är en metod för att behandla andningsrelaterade problem som har visat sig vara väldigt effektiv. Lotorpsmetoden har gett mycket goda resultat och har förbättrat eller avhjälpt problem som:

Hosta

Doftallergi

Parfymallergi

Astmaliknande åkommor

Det har även visat sig att personer som lider av astma och KOL har fått sina tillstånd förbättrade genom att de lärt sig andas på rätt sätt. Lotorpsmetoden bygger på behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära patienten att andas på rätt sätt. Det som läggs störst vikt vid är utandningens betydelse.

Lotorpsmetoden uppkom 2003 och det var massören Janne Karlsson som lyckades komma på en metod som fick patienterna att andas bättre och förbättra deras tillstånd. Det har sedan sin uppkomst vidareutvecklats och utvecklas fortfarande.

Behandlingsresultaten har varit mycket lyckade och många personer med ovanstående åkommor har blivit så mycket bättre att de helt har kunnat sluta med medicinering. Det har även gjorts en studie på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den studien gav mycket goda resultat vilket har lett till en större acceptans av metoden.

Lotorpsmetoden får inte användas av icke godkända terapeuter. Namnet får endast användas av de som utbildats i metoden och godkänts av Janne Karlsson.

För att se vilka som är godkända inom Lotorpsmetoden eller för att läsa mer om metoden och forskningen, gå gärna in på lotorpsmetoden.se

Behandlingen tar ca 75 min, men första behandlingen får man räkna med ca 90min.