Friskvårds Proffsen

-Vi är proffs på friskvård

 

Johan Nyberg 

Jag har spelat fotboll i hela mitt liv och har även ett stort intresse av träning. Det ledde till att jag fick ett intresse av att arbeta med friskvård. Jag brinner för att utvecklas och jag söker hela tiden efter sätt att vidareutveckla mig själv och min roll som terapeut. Inom träningen ligger mitt stora intresse inom den funktionella träningen. Att arbeta mycket med sig själv som redskap och små hjälpmedel i form av boll TRX band och kettlebells, för att arbeta med hela kroppen i fokus.  

Utbildning

Jag är utbildad vid Bergqvists massage & friskvårdsutbildningar i Linköping. Jag är diplomerad och certifierad massageterapeut vilket innebär att jag dels slutfört utbildningen och att jag även uppfyllt Branschrådet Svensk Massages krav genom att ha genomfört både skriftliga och praktiska prov.

Bergqvists massage & friskvårdsutbildningar har gott renommmé och det är även en kvalitetssäkrad utbildning. Bergqvists står under statlig tillsyn vilket innebär att de uppfyller skolverkets krav på en seriös och välskött skola. De är även medlemmar i Branschrådet Svensk Massage, vilket gör att de även uppfyller branschrådets krav. Det innebär också att de har rätt att ge massörerna möjlighet att certifiera sig hos Branschrådet Svensk Massage efter avslutad utbildning.

Utbildningen är på 500 timmar och i det ingår även 100 timmars praktik. Praktiken bedrivs dels i skolans lokaler och dels på två eller flera företag, som eleven själv får ta kontakt med och sköta allt själv vid besöken och under behandlingarna. Utbildningen består bland annat av kurser i anatomi & fysilogi, grundmedicin och friskvård. Det ingår även kurser i manuell medicin som exempelvis klassisk massage, idrottsmassage, töjningar både terapeutiska och egentöjning samt rehabilitering.

Jag har även vidareutbildning inom Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden. En metod som har visat sig ha väldigt bra effekt på personer med andningsrelaterade problem. Även denna utbildning gick jag på Bergqvists massage & friskvårdsutbildningar. Terapeuten som håller i utbildningen heter Janne Karlsson och det är även han som är upphovsman till denna metod.

2011 utbildade jag mig inom fibromassage, en massageform speciellt framtagen för personer som lider av sjukdomen fibromyalgi. Behandlingen har haft stora framgångar med att hjälpa dessa personer i deras tillstånd.
 

2012/2013 vidareutbildade jag mig till personlig tränare hos Bergqvists massage & friskvårdsutbildningar. Träning har alltid varit ett stort intresse för mig och det blev ett naturligt steg i att utveckla mig som terapeut.

 

Behandlingar  

 

Jag utför behandlingar inom massage, andningsterapi och personlig träning.

Massagebehandlingarna kommer vi tillsammans fram till upplägget på, så att det passar ditt behov så bra som möjligt. Alla personer är olika, därför är det viktigt att anpassa behandlingen.

Massage ska kännas men inte vara en pina!

I den personliga träningen ligger vikten i att få en så bra och funktionell kropp som möjligt. Arbeta med lite hjälpmedel men fokus på den egna kroppen som ett verktyg att arbeta med. Att hitta ett sätt att träna som du tycker är roligt är av stor vikt för att du ska fortsätta med din träning även utanför vår träningslokal.

Det viktigaste är att du hittar en träningsform du trivs i annars fortsätter du aldrig i längden. Den skönaste känslan som finns är efter ett stenhårt pass där man känner att hela kroppen fått arbeta. 

Andningsterapin riktar sig främst till personer med andningsrelaterade problem, men det har även visat sig att personer utan dessa problem har nytta av behandlingen för att orka mer.